Ulični stil jedne Mitrovčanke

IZVOR: prave.info

Svaki grad ima nešto što ga čini divnim. To su ulice, spomenici, ljudi i njihova energija. Čini mi se da živost ili pasivnost jednog grada zavisi dobrim delom od umetnosti. Više različitih vidova izražavanja doprinosi i živosti jednoga grada.

Kosovska Mitrovica nije izuzetak, pa je tako tema ovog intervjua ulični stil našega grada. Način odevanja je izražavanje sebe i svoje kreativnosti. To je čak način komuniciranja sa okolinom.

Opšte je poznato da u našem gradu ima dosta studenata koji su sa strane, uključujući mnoge gradove iz centralne Srbije, okolna mesta i varošice. I zato ulični stil nije jednoličan, jer u gradu imamo raznovrsnost u pogledu načina života, navika i odrastanja. Međutim, Marija Barović, Mitrovčanka, u razgovoru sa novinarkom prave.info, priča o tome šta za nju predstavlja lični stil oblačenja. Često ukrašavamo prostor, a kako izgleda kada dekorišemo sebe?

44236254_2031687943554853_1499877501172711424_n

prave.info: Kako bi opisala stil na ulicama Kosovske Mitrovice?

Čini mi se da se svako oblači kako se oseća najprijatnije. Neko voli da ima čisto lice, bez šminke, što je lični odabir. To ne znači da one nisu lepe bez šminke, već na taj način najbolje ističu sebe i tako se najbolje osećaju. Sa druge strane, postoje devojke kojima je ulični stil spao na takmičenje. Tada se već ne oblače zbog sebe, već da bi bile viđene i parirale drugim devojkama.

Šta te inspiriše prilikom biranja odevnih komada?

Lično, inspiraciju nalazim na Instagramu, prateći modne blogerke. Volim da se oblačim lepo i različito. Postoji dosta jeftinih komada koji mogu da se kupe, ali da ulepšaju stil. Jednog dana bih volela da budem modna dizajnerka.

Čime voliš da ekperimentišeš?

Volim da se igram sa frizurom, šminkom i oblačenjem. Doterujem se, s vremena na vreme, jer želim da imam i puder i maskaru. Počeli su da mi se sviđaju kaputići sa kaiševima u različitim bojama. Jesen povezujem sa žutom bojom koju sam počela sve više da nosim. Volim kada vidim devojke sa dugim haljinama, čini mi se da je to postao trend za ovu jesen.

Da li pratiš modne blogerke? I koliki uticaj blogerke imaju na devojke kada je u pitanju stil?

Svaka blogerka ima svoj poseban način da dopre do devojaka. Iako Dženifer Lopez nije blogerka, njen stil oblačenja mi se jako sviđa. S druge strane, nije potrebno da mlade devojke prate blogerke kako bi izgradile stil. Blogerke nam daju samo podsticaj da sami istražujemo, da uimg_1350klapamo boje, detalje i slično.

Kada si počela da obraćaš pažnju na modu?

Počela sam da obraćam pažnju krajem četvrte godine (srednje škole). Proces sazrevanja je doprineo tome da spoznam u čemu se lepo osećam, kako mi stoje određeni komadi. Stvorila sam viziju sebe, kako treba da izgledam, kako da istaknem ono što čini mene.

Omiljeni modni detalj…

Omiljeni modni detalji su mi kaiš, štikle, torba i marame na glavi. Marame su retko viđene u našem gradu. Njih sam spazila u turskim serijama, na Turkinjama koje su glavne junakinje i taj ukras mi se mnogo svideo.

Dnevni ili noćni stil?

Dnevni. Noćnim stilom ne može da se baš izrazi najbolje.

Omiljena boja?

Žuta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *