Muharem Bazdulj u galeriji Akvarijus 28. januara

IZVOR: prave.info, galerija Akvarijus

Muharem Bazdulj, prevodilac i novinar, biće gost Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u ponedeljak 28. januara 2019. godine u 20 časova. Razgovor će se voditi na temu novog romana  „Kvadratni koren iz života“ (Laguna, Beograd), gde će posetioci moći da nabave knjige i po sniženim cenama.

Zanimljivo je da je ovaj književnik autor 19 knjiga, dok je ovo 8. roman. Između ostalog, piše kolumne, eseje i priče. Svoje tekstove objavljuje uvodećim dnevnicima i nedeljnicima kao što su „Oslobođenje“, „BH Dani“, „Politika“, „Danas“, „Vreme“, „Nedeljnik“, „Moderna vremena“. Pored toga, knjige su prevedene na 15 jezika.

Dobitnik je tri značajna novinarska priznanja – nagrade za najboljeg novinara u kategoriji štampanih medija (Društvo novinara BiH, 2013), nagrade „Bogdan Tirnanić“ za najbolju kolumnu ili komentar (Udruženje novinara Srbije, 2014), nagrade „Stanislav Staša Marinković“ za novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu (Danas, 2014).

„Kvadratni koren iz života“ osmi je roman Muharema Bazdulja. Po rečima samog autora ova knjiga predstavlja pokušaj da se razdoblje istorijskih turblencija i prelomnih godina kolektivne jugoslovenske sudbine ispriča kroz priču o jednom čoveku, njegovom životu, ljubavima, prijateljstvima, razočaranjima i porazima. Pretežno jugonostalgičan, prožet ironijom i cinizmom, novi Bazduljev roman predstavlja oštru ali i argumentovanu kritiku postjugoslovenskog društva, ratova devedesetih godina prošlog veka, nacionalizama, lidera novonastalih država, medija i kulturnih politika, ideoloških angažmana „intelektualaca“ okupljenih oko nevladinog sektora, a istovremeno problematizuje i ulogu porodice, braka, institucija u savremenom dobu, postavljajući pitanje šta čoveku danas, u vremenu ideologije novca, znače kategorije ljubavi, morala, humanosti.

Ulaz je slobodan, ali su rezervacije obavezne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *