Sinergija održala Forum za omladinske politike

IZVOR: prave.info

Omladinski edukativni klub Sinergija je održao prvi Forum za omladinske politike, 5. septembra 2019., u Centru građanske energije (CEC) u Kosovskoj Mitrovici. Neke od tema o kojima je bilo reči na ovom intereaktivnom sastanku su: politički, građanski i omladinski aktivizam, društveno-koristan rad, vizni pasoši koje izdaje Koordinaciona uprava, društvene mreže, hronična nezainteresovanost mladih za učešće u procese donošenja odluka, zapošljivost, mladi i životna sredina, i mnoge druge.

Ovom sastanku su prisustvovali predstavnici opština Severna Mitrovica i Zvečan, studentskih parlamenata Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, Privatnog kulturnog centra Akvarijus, Skupštine Sinergije, lokalnih omladinskih akcionih saveta sa Severa Kosova, medija, nevladinog i međunarodnog sektora, kao i brojni drugi aktivisti, najviše mladi od 15 do 30 godina.

Sastankom je moderirao izvršni direktor Sinergije Stefan Veljković, dok je zapisnik vodila Jovana Stojanović, pi-ar omladinske organizacije.

U septembru se očekuje analiza i istraživanje pod nazivom Mladi na Severu Kosova 2019: problemi i perspektive, gde će biti predstavljeni nalazi višemesečnog istraživačkog rada i zaključci sa Foruma za omladinske politike.

Unapređivanje položaja mladih u svetlu Briselskih sporazuma naziv je projekta koji sprovodi Omladinski edukativni klub Sinergija i RTV Puls iz Šilova, a zahvaljujući podršci Kosovske fondacije za otvoreno društvo (KFOS).

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *