Selena Timotijević: Usavršavanje tokom karantina

IZVOR: prave.info

Pandemija je u toku, ali školarci moraju da spremaju gradivo redovno. Kako teče onlajn nastava i kako srednjoškolci u Kosovskoj Mitrovici provode svoje vreme, za prave.info govori Selena Timotijević. Selena je učenica trećeg razreda Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici, dok trenutno pohađa i Muzičku školu „Miodrag Vasiljević“.  viber_slika_2020-05-16_15-32-11

Selena je tokom perioda pandemije bila deo kampanje kojim je poslala poruku da ostanemo kod kuće. Naime, mnogi polaznici Access programa koji sprovodi CBM (Community Building Mitrovica), među kojima je i Selena, poslali su individulnu poruku sa haštagom „ostani kod kuće“ (#stayhome).

prave.info: Kako se osećaš tokom karantina?

Iskreno, meni i nije predstavljao neki problem. Trudila sam se da iskoristim to vreme maksimalno, radeći na sebi. Dok sam na karantin gledala kao na konačni odmor od obaveza.

Kako provodiš vreme?

Prvih nekoliko dana sam odgledala sve serije koje sam našla, a onda sam počela sa radom. Prvo obaveze oko škola. Nakon toga sam počela sa vežbama i sa učenjem italijanskog jezika. Sve vreme sam naravno vežbala klavir zbog muzičke i usavršavala svoj engleski jezik.

Šta ti najviše nedostaje? I šta ti najviše smeta?

Najviše mi nedostaje izlazak, ovde mislim na kafiće, diskoteke i putovanja. Sa druge strane, smetale su mi konstantne priče o koroni.viber_slika_2020-05-16_16-06-38

Da li su tvoja prava na neki način ugrožena? Da li te ugrožava to što ne možeš da se kreće gde bi htela?

Nisu, sem što nisam mogla da idem gde sam želela. Na početku sam baš, ali baš bila besna jer su mi sva putovanja otkazana. Ali dobro, vratiće se sve u normalu.

Koliko je teško da se prilagodiš onlajn časovima?

Što se tiče srednje škole, ne maltretiraju nas mnogo. Šalju nam lekcije, dok je na nama da odradimo domaći. Kada je u pitanju muzička škola, imam časove preko google dua (gugl dua), viber video poziva, jer sve zavisi do profesora.

Šta te je naučio period karantina?

Pa ničemu, što već nisam znala. Samo sam se trudila da svo izgubljeno vreme zbog obaveza, sada nadoknadim sa porodicom.

Šta ćeš prvo uraditi kada se sve ovo završi?

Otići na putovanje.

(Sve fotografije su deo lične arhive)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *